Nieuws

21 nov 2016
Programmatic Placement tool

Weborama Placement Tool – vervolg

Door Benjamin, Programmatic Buying

Zoals we een paar maanden geleden al hebben aangekondigd wordt de samenwerking tussen VICE en Weborama stapsgewijs uitgebouwd. Naast de templates voor drie unieke formaten waar we in dit artikel over schreven, is vanaf nu de Weborama Automated Page Takeover (APTO) beschikbaar op een groot deel van het VICE Digital netwerk. Dit populaire formaat bestaat uit Skins die uitgebreid kunnen worden met een Billboard, Leaderboard of een van de andere standaard IAB-formaten. Doordat de verschillende onderdelen van de APTO uit één adslot worden geserveerd is dit Programmatic in te kopen. En omdat de Skins scalable content kunnen bevatten is het formaat bovendien geschikt voor vrijwel alle schermen.

Met de VICE Digital titels wordt het aantal beschikbare domeinen voor deze Takeover flink uitgebreid. Ongeveer een jaar geleden schreven we al eens over de Weborama Placement Tool (WPT) in dit artikel. Misschien heb je het toen gemist of fris je je geheugen graag een beetje op. De uitbreiding van de samenwerking met VICE is voor ons in elk geval een goede aanleiding om de WPT weer eens onder de aandacht te brengen.

Programmatic en Mobile overzicht

De laatste jaren is Programmatic Rich Media buying meer regel dan uitzondering geworden. Steeds meer high impact formaten worden bij publishers via de Exchange beschikbaar gesteld. Hoewel wij dit toejuichen kan het ook tot verwarring leiden. Zo is het voor buyers niet altijd duidelijk welk formaat bij welke uitgever in te kopen is, wat de juiste templates voor de verschillende opties zijn en op welk adslot er getarget dient te worden. De WPT schept licht in de duisternis. In deze overzichtelijke en toegankelijke tool, zijn de display opties bij de gerenommeerde uitgevers gebundeld. De tool bevat ook een mobiele sectie waarin vanzelfsprekend een helder beeld gevormd wordt van alle mogelijke mobiele placements. Op onze website lees je hier meer over de Weborama Mobile Placement Tool.

Koop je uitsluitend Mobile of juist Programmatic in, dan kan je de bijbehorende URL bookmarken:
http://wpt.weborama.nl/rtb
http://wpt.weborama.nl/mobile

De volledige versie vind je hier:
http://wpt.weborama.nl

Uitgevers die nog niet in de tool opgenomen zijn, waarvan placements missen of waarvan de informatie niet geheel up-to-date is kunnen contact opnemen met sales@weborama.nl

Laat een reactie achter:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd