Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

Brand New: Shoppable video

Posted on August 13, 2020

Het is lekker warm en daar hoort een hot & brand new formaat bij: Shoppable video!

De afgelopen jaren is video net als mobile, de grootste groeier in online media. Steeds meer video content wordt geproduceerd voor prerolls, outstream, vertical video op mobile en social kanalen. Al deze content speelt over het algemeen lineair af zonder dat er echt interactie is met de video. Zie je verschillende producten in een preroll van een e-commerce partij voorbij komen, dan kun je daar niet snel meer over te weten komen in de creative zelf. Shoppable video speelt hier op in.

Desktop en Mobile

Samen met de display specialisten van Men in Green hebben we dit concept uitgewerkt en zo een tweetal makkelijk te produceren formaten neergezet: 970x250 Billboard en 320x400 Mobile Portrait. Beide formaten zijn breed inzetbaar en juist geschikt voor standaard 16:9 video’s.

Product gemist?

Met de Shoppable video kun je, op het moment dat deze beeld komen, producten uit bestaande 16:9 video’s uitlichten in een bijpassende slider. Dit biedt niet alleen e-commerce partijen de gelegenheid meteen details en prijzen te tonen naast de producten die in hun video zijn opgenomen, maar ook brands die hun product in detail willen uitlichten. Dit door de video aan te vullen met afbeeldingen en informatie in de slider direct door te linken naar de detailpagina’s van het product.

Een mooie feature van deze formaten is dat je met de slider de video voor- en achteruit kunt spoelen. Heb je een product voorbij zien komen en toevallig gemist? Navigeer dan terug.

Kenmerken

  • 16:9 video - 15 sec
  • Slides per product (2-5) en navigeer door de video
  • Click-outs per slide, deeplink meteen goed naar het product of detail

Interesse om deze nieuwe formaten in te zetten via Impact? Wij zijn er klaar voor: sales@weborama.nl