Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

Easy Rich Media: Design populaire formaten zonder code

Posted on November 16, 2020

Zijn de termen HTML, CSS, Javascript libraries en de Screenad Interface jou niet bekend en zie je bij het horen van dit Advanced Rich Media jargon vooral beren op de weg? Dan is Easy Rich Media zeker wat voor jou. Lees snel verder.

Naast de vertrouwde Advanced Rich Media formaten waar je qua invulling vrij bent om te doen wat je wilt, bieden wij vanaf nu ook laagdrempeligere formaten aan die ook snel en makkelijk op te leveren zijn: Easy Rich Media. Deze formaten kun je snel maken door simpelweg alleen designs op te leveren zonder dat je met HTML en code hoeft te werken. Alle designers kunnen op basis van een beknopte specificatie en .PSD-templates snel formaten opleveren welke in een 5 tal interactieve formaten kunnen worden ingezet.

Rich Media formaten

Easy Rich Media bestaat uit een op populaire selectie van 5 interactieve formaten die ook met video aangeboden worden:

  • Automated Page Takeover (1800x1000)
  • Cross-device Billboard Carousel (970x250 | 300x250)
  • Mobile Portrait slider & video (320x400)
  • Mobile Interscroller (320x500)
  • Mobile Swipe Cube (320x240 | 300x250)

Voor- en nadelen

Het gebruik van Easy Rich Media heeft zo z’n beperkingen zoals minder creatieve mogelijkheden en keuze uit minder formaten, maar doordat de formaten al een interactief karakter hebben (mouseover, slide, click, play) kun je met fraaie designs al snel impact maken.

Het biedt vooral de volgende voordelen:

  • Je kunt makkelijk, snel en met een kleiner budget toch interactieve Rich Media ontwerpen.
  • Veel voorkomende fouten zoals schaalbaarheid binnen skins worden voorkomen.
  • Alle designers kunnen hier mee werken.
  • Buitenlandse agencies zijn vaak gewend aan deze workflow.

Workflow

De workflow voor Easy Rich Media werkt anders dan je waarschijnlijk al van ons gewend bent, maar is natuurlijk een stuk makkelijker.

  1. Download de specs via onderstaande button (of hier).
  2. Hier vind je de 5 verschillende formaten met de bijbehorende .PSD-templates en duidelijke instructies. Zorg dat je deze goed leest, want het is belangrijk dat je de assets goed opslaat met de juiste naamgeving en vervolgens op de juiste manier aanlevert.
  3. Download het .PSD-template en check welk formaat je wilt gaan designen.
  4. Vervolgens zie je de afmetingen van dit specifieke formaat. Zorg dat je onderdelen zoals het logo, product, beschrijving en CTA meeneemt in je design.
  5. Exporteer het design en zorg voor de juiste naamgeving.
  6. Ben je klaar? Stuur dan je assets naar sales@weborama.nl. Je hoeft ze in dit geval dus niet via een interface of audit proces aan te leveren, maar gewoon makkelijk via de mail.

Dus: wil je gewoon makkelijk en snel interactieve designs maken zonder aan HTML en code te denken of heb je een keer minder budget? Probeer dan nu Easy Rich Media!

Vragen? Stel ze gerust via je contactpersoon of mail ons op sales@weborama.nl.