Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

Impact Marketplace - Handleiding

Posted on February 19, 2024

Weborama’s Impact Marketplace is het grootste online programmatic Rich Media netwerk waarmee je makkelijk in één keer heel Nederland kunt bereiken.

Er zijn 14 verschillende publishers aangesloten en daarmee ook een gevarieerd netwerk aan websites. Zo bieden we meer dan 25 verschillende categorieën aan die je kunt gebruiken om jouw specifieke doelgroep te bereiken. Dit houdt in dat je niet meer bij iedere publisher aparte deals hoeft aan te vragen, maar dit juist makkelijk en snel zelf kunt uitdraaien in deze online tool.

Daarnaast zijn de meest populaire Rich Media formaten beschikbaar, denk aan de APTO, Billboard, Halfpage Ad, Mobile Portrait, Swipe cube en meer.

Hoe werkt de online tool?
1. Ga naar https://impactmarketplace.weborama.nl en login. Als je nog geen account hebt dan kun je dit makkelijk aanvragen door op “request an account” te klikken.

2. Maak een keuze uit de verschillende publishers, of selecteer ze allemaal.

3. Bekijk de categorieën die beschikbaar zijn bij deze selectie en kies welke het beste passen bij jouw doelgroep en campagne. Door op de gekozen hoofdcategorie te kiezen kun je zelfs een selectie maken in de subcategorieën.

4. Vervolgens kun je kiezen uit de verschillende Rich Media formaten waarmee je op het netwerk van de publishers en bijbehorende websites kunt draaien. Maak een keuze en denk hierbij aan de creaties die je al hebt of die nog gemaakt moeten worden.

5. Als laatst kun je kiezen uit het type inventory; draai je alleen op web (desktop en mobiel) of wil je ook in-app draaien

6. Door op “search” te klikken krijg je nu een overzicht met alle gemaakte keuzes: de publishers, categorieën, bijbehorende url’s, formaten en type inventory, maar wordt het ook direct duidelijk wat de real-time advertentieruimte is bij de gekozen publishers.

Uitdraaien in Excel
Je kunt deze resultaten ook makkelijk uitdraaien in een Excel overzicht (zie icoontje rechtsbovenin) en gebruiken bij het inboeken van jouw campagnes. Dit kan eigenlijk op twee manieren:

  • Creëer een whitelist met de url’s uit het overzicht en gebruik deze tijdens het inboeken van de campagne. Je betaalt hierbij wel hosting kosten voor je Rich Media inzet.
  • Je kunt een Impact Deal aanvragen via sales@weborama.nl met je SeatID en gewenst(e) formaat/formaten. Voordeel hiervan is dat je geen hosting kosten betaalt over je Rich Media inzet en wel de standaard floor prices kunt aanhouden. Zo houd je in principe meer mediabudget over.

De campagnes worden dus in het algemeen door jezelf gemanaged in een DSP naar keuze. Ben je druk en/of wil je compleet ontzorgd worden? We kunnen ook helpen met mediaplanning en -inkoop, creatie, optimalisaties en meer via Execute.

Probeer de tool zelf uit via https://impactmarketplace.weborama.nl om te zien wat er mogelijk is!

Heb je vragen of wil je meer weten over Impact Marketplace of Execute? Neem dan contact met ons op via sales@weborama.nl of bel ons op 020 524 6690.