Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Interesse in wat Weborama voor jou kan betekenen?

Vul je gegevens in en we nemen contact op om de mogelijkheden door te nemen.
Get In Touch

High Impact digital advertising onderzoeksrapport 2021

Posted on June 03, 2021

Voor het derde jaar op rij onderzoeken we de online advertentiemarkt en vragen we adverteerders, mediabureaus, uitgevers en creatieve bureaus naar hun meningen en ervaringen. Zo krijgen we inzicht in de behoeften van de markt ten aanzien van (Rich Media) online banners en leren we wat de verschillende groepen in de markt van display in het algemeen en Rich Media in het bijzonder vinden.

Dit jaar is het onderzoek uitgevoerd samen met onderzoeksbureau Markteffect en afgenomen in de maand maart 2021. Uit dit onderzoek zijn weer interessante inzichten gekomen. Een aantal hiervan delen we alvast met jullie:

 • Aandeel Rich Media blijft groeien
  Online adverteren blijft een zeer belangrijk onderdeel van marketing en het aandeel van Rich Media banners binnen display banners blijft toenemen (+11% t.o.v. 2020).

 • Mobiel vs desktop
  Mobiel blijft het belangrijkste device als het gaat om het inzetten van online banners. 58% van de online banners wordt namelijk ingezet op mobiel en de overige op desktop.

 • Awareness en interactie
  Rich Media wordt met name ingezet om awareness voor het merk te creëren (91%). Daarnaast zien we dit jaar dat, in vergelijking met voorgaande jaren, Rich Media ook steeds vaker wordt ingezet met als doel interactie te genereren met de doelgroep (+27%).

 • “Inhousen”: 68% van de adverteerders
  Van de ondervraagde adverteerders geeft 68% aan zelf intern digitale media in te kopen.

 • Programmatic first:
  Rich Media wordt door een ruime meerderheid nog steeds het liefst programmatic ingezet met als reden om zo de controle te houden over de campagne en zelf te kunnen optimaliseren (89% t.o.v. 57% in 2020).

Wil je het gehele rapport, inclusief alle resultaten, zelf bekijken? Download het rapport hier

Heb je vragen/feedback/opmerkingen met betrekking tot dit onderzoek of het rapport? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of email ons op sales@weborama.nl.